Kantoor

Het kantoor Aves advocaten is van start gegaan begin april 2003. Aanvakelijk onder de naam Baardman Beg van der Brugge en Jeeninga advocaten, na de komst van Bart van Tuinen werd besloten de naam te wijzigen in Aves advocaten.

Aves is latijn voor ’vogels’ en vogels zijn ons logo. Zij symboliseren vrijheid en onafhankelijkheid, twee begrippen die een belangrijke rol spelen in onze filosofie. Ieder mens moet in principe vrij zijn. De Staat mag onder bepaalde voorwaarden ingrijpen in iemands persoonlijke vrijheid maar wij zullen met volle inzet en onafhankelijk van de staatsorganen voor onze cliënten controleren of die inbreuk is toegestaan en proportioneel is en onze cliënten ten volle bijstaan in hun confrontatie met de autoriteiten.

Ons kantoor behandelt strafzaken en aanverwante rechtsgebieden zoals uitleveringen of overleveringen.

Ook staan wij minderjarigen bij die onder toezicht (OTS) worden gesteld of van wie de uithuisplaatsing in een open of gesloten setting wordt gevorderd (UHP).

Daarnaast staan wij psychiatrische patiënten en vreemdelingen bij van wie de inbewaringstelling (IBS) wordt gevorderd: zaken die gepaard gaan met vrijheidsberoving.

Daarnaast behandelen wij vreemdelingenzaken (mvv, Chavez, of andere verblijfsaanvraag, weigering visum, inreisverbod, ongewenstverklaring) en zaken over de weigering van sociale voorzieningen. En tenslotte treden wij op als bijzondere curator voor kinderen.

Cliënten met problemen op andere rechtsgebieden worden doorverwezen naar een kring van ons bekende advocaten.


Aves Advocaten werkt tevens samen met mr. Jacqueline Kuijper, mr. Freek van der Brugge en mr. Maarten Witlox

© 2024 Aves Advocaten - algemene voorwaarden